Werkwijze

Onze hectische maatschappij wordt ook vaak aangegeven als de ‘prestatiemaatschappij’. Je moet (economisch) succesvol worden en dat ligt in je eigen handen. Dat levert vaak veel stress op bij mensen en zij gaan leven van ‘to do list’ naar ‘to do list’.

Op die manier gaat echter het echte leven (datgene wat er daadwerkelijk in het moment gebeurt) vaak aan ons voorbij. Ook raken mensen soms verwijderd van hun eigen gevoel en intuïtie. Hierdoor weten ze uiteindelijk niet meer wie ze zijn en komen in een soort crisis terecht. Vaak is dit het moment dat het fijn is om een coach in te schakelen. Een coach kan de juiste vragen stellen en je opdrachten geven die jou weer doen herinneren aan wie je bent en wat daadwerkelijk belangrijk voor je is.

Ik bied 5 coaching sessies aan, waarvan de eerste een intake gesprek is om te kijken of het klikt en je je kunt openstellen voor deze manier van coachen. Uiteraard kunnen het meer of minder sessies zijn, net waar jij zelf behoefte aan hebt.

Tarieven:
1,5 uur 70,- exclusief btw.

Voor mensen met een krappe beurs bied ik lagere tarieven aan.
Neem contact op info@natuurenwandelcoaching.nl

Wat bied ik?

Ik bied wandel- en natuurcoaching aan in de omgeving Haarlem, Zuid-Kennemerland. Deze coaching heeft een Antroposofische basis. Ik heb mijn opleiding in 2022 afgerond bij Kraaybekerhof: ‘Natuur in begeleiding’ en de module ‘wandelcoaching’. Ik coach uitsluitend in de natuur, maar mocht het een keer erg slecht weer zijn en de afspraak kan niet verzet worden, dan kunnen we uitwijken naar een binnen locatie. Op verzoek kan ik ook naar andere natuurgebieden komen (ik vraag daarvoor wel een reiskostenvergoeding).

Mijn persoonlijke stijl is dat ik natuur en onze verbondenheid met de natuur als startpunt neem vanuit dankbaarheid. We wandelen door de natuur, we staan soms stil en concentreren ons op onze zintuigen. Wat zegt het landschap jou op dit moment?

Wat horen we? Rondcirkelende roofvogels in de lucht, het ruisen van de wind door de toppen van de bomen.

Wat zien we? Een roodborstje op het pad die uitdagend naar ons toe hipt, of spelende eekhoorns in de boom, Schotse Hooglanders die de weg blokkeren.

Wat ruiken we? Een heerlijke bloesem, de bladeren na een regenbui, of pittig geurende daslook.

Wat voelen we? Zonlicht op ons gezicht, de wind langs onze wangen, de stevigheid van een eeuwenoude eik tegen onze rug. En misschien wel het zand tussen onze tenen. 

We doen een ademhalingsoefening bij een open veld of een meditatie. Soms wil je misschien even schreeuwen of huilen in een duinpan. Je emoties loslaten en meegeven aan de wind, zodat al het opgekropte voor zo een lange tijd letterlijk weggevoerd kan worden. Ongeuite emotie geeft kramp in je lijf en kan allerlei fysieke klachten veroorzaken.

Ik geloof dat wij onderdeel zijn van de natuur en allemaal met elkaar verbonden zijn. Soms komen er antwoorden op jouw vragen naar je toe, puur door te observeren wat er in het moment gebeurt. 

Ik geloof dat de prestatiemaatschappij (aangedreven door het neoliberalisme) grote druk heeft gelegd op ons werkend leven. Maar ook op onze families, relaties en welzijn. Wij zijn onderdeel van een systeem die te ver doorgeschoten is, waardoor we onszelf voorbij lopen en ons (spiritueel) grote tekorten doen. Dit zorgt voor wonden bij onszelf, de natuur, inheemse (onderdrukte) volkeren en dieren.

Het is tijd om te gaan helen, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze naasten en de wereld om ons heen. Inspirerende mensen rondom dit thema zijn voor mij: Joanna Macy en Helena Norg Hodge (zie literatuurlijst).

Ik zal vanuit mijn aandachtige aanwezigheid jou ondersteunen en bekrachtigen in jouw proces zodat je tot je eigen inzichten komt. Alle wijsheid zit namelijk al in jouzelf. Ik zal je in jouw proces niks opleggen. Ik loop naast je, achter je of reik je misschien af en toe mijn hand als je die nodig hebt.